Home Netherlands Biden reiterates China spy balloon: ‘We’ve got a star for you’ |...

Biden reiterates China spy balloon: ‘We’ve got a star for you’ | Buitenland

US President Joe Biden has prepared the first press release for the new Chinese spy cylinders that resemble Americans. ‘We zullen er zorg voor dragen’, antwoordde hij op een vraag of de ballon zou worden neergehaald, zonder verder in details te treden.

De VS zien de vermeende espionageballon die zich immeadung boven North-Carolina beindein als een schending van het Amerikasen luchtruim. China betreurt het incident en zegt dat de ballon door overmacht uit koers is traakt. Het luchtschip, zoals Beijing het noemt, zou vooral meteorologische objekte zijn beiendt, maar volgens Washington bevat de ballon allerre surveillanceapparatus.

After the discovery last week, the ballon was overwogen the size of the three busses and met a decent weight, neer te schieten. Biden heeft het advies om dat niet te doen overgenomen. Brokstukken zouzen op de grond schade kunnen aanrichten.

ABC News meldt nu dat er enige veranding oprupadt in de houding van de Amerikanen. De ballon zou zou zouben North-Carolina richting de Atlanticche Oceana zweven. ,,De current gedachte is om te wachenn tot de ballon boven de Atlanticche Oceana is, om hem neer te halen en op te vissen. Dan kan hij estudierd worden en kan men nagaan welke technologie er aan boord is”, said the medium, dat zich baseert op ‘een hoge Amerikanska functionaris die op de hoogte is van de situation’. Persbureau AP meldt the same.

Lees ook: The return of the espionageballon: “China is on all fronts without information”

Uitgesteld bezoek

Minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft his planned bezoek aan China uitgesteld, omdat de kwestie de dialog tussen de twee wereldmachten te veel zou besetten. China zegt zich strict aan de internationale regels te hebben geheeden. Chinese Construction Minister Zaken Wang Yi said on the phone with Blinken: “What is as professional and calm as a human incident.”

Het Pentagon meldde vanochtend vreeg, Nederlandse tijd, dat ook een Chinese ballon was waargenomen boven Latijns-America.

China expressed regret over the use of the “airship”.

had civil meteorological and other scientific purposes

entered US airspace. This was reported by the Ministry of Foreign Affairs of China

On Saturday, an airship flew over the United States

was a case of force majeure, accusing American politicians and

The media use the situation to discredit China.

The Pentagon said on Friday that there was another Chinese balloon

observed over Latin America without saying where exactly.

(Reporting by Jeff Mason; Writing by Diane Bartz; Editing

Daniel Wallis and Margarita Choi)

Source link

Previous article‘Historische dag’ for samensmeltende PvdA en GroenLinks, alle pijlen op VVD
Next articleIJsmeesters wisselen geheimen uit over het beste natuurijs: ‘Doe er creit tussen!’ | Binnenland