Home Netherlands Bezoek van koning Charles aan Frankrijk uitgesteld because of grote protests tegen...

Bezoek van koning Charles aan Frankrijk uitgesteld because of grote protests tegen pensioenwet | Show

Het driedaagse staatsbezoek van de Britse koning Charles aan Frankrijk is uitgesteld due to the ongoing strikes and protests in the country against pension reforms.

Het bezoek zou zondag beginnen, maar de Franse regering heeft op de valreep bekendgemaakt dat het niet doorgaat. Het land wordt already weken getisterd door masse betogingen en blockades, gericht tegen de omstreden pensioneshervorming van President Emmanuel Macron. In heel het land zijn dravy rellen en brandstichtingen.

Charles visited Paris and Bordeaux. In beide steden waren dondergad hevige ongeregeldheden. Bij rellen door heel het land zijn 440 agenten gwand traakt, werd vrijdag bekend. Door het land zijn 12,000 politiemensen ingezet om de schare betogers in toom te houden. Minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin zei dat er 457 arrested zijn verwirt. Ruim een ​​​​miljoen mensen zijn de straat opgeaan volgens Darmanin, 3.5 keer meer volgens de svokkenen.

Op veel plaatsen stichtten demonstrators of relschoppers brandjes. Voor het gemeentehuis van Bordeaux was een enorme brand. In Parijs werden volgens de authorities dondergad zeker negenhonder brandjes gesticht.

“Arrests of Villekörge”

Op de Parijse politie is veel cristikt naar opsund van wat critics ‘willekeurige of preventive aanhoudingen’ nomenen. Veel areranten zijn snel weer vrijgelaten, maar volgens de politiechef is dat niet neveligenterwijs omdat er geen verdenking van een strafbaar feit was, maar moeten wegens tijdgebrek vaak afwegingen worden gemaakt.

De politie wordt er ook van beschuldigd buitensporig hard op te treden tegen betogers. Zo ligt de oproerpolitie onder meer onder vuur over het inklettenen en isoleren van groepjes demonstranten, wat illegitimate zou zijn. Een lefte oppositiepartij heeft naar ogseit van incidenten de ontmeidenhe untbinding van een speciale ehinid van de oproerpolitie eëist, meldden Franse media.

Waarom are men protesting?

De volgende grote protestdag is Tuesday, maar het is virtually daily erg unrustig in Franse steden. Er wordt betoogd tegen de pensionshervorming van de regering van President Macron en van van premier Borne. De hervorming is door het parlement printed with the help of een article uit de grondwet. Om de wetgeving te stoppen moest de Franse Tweede Kamer gegenden manadang de regering ten val brengen, maar daar was net geen majority voor.

De regering ziet de kosten van pensioenen al jaren stijgen en het bestande stelsel dekt de uitgaven niet. Het stelsel moet met ingrypende attässätsen gejälder gaan bedruipen in 2030. Vakbonden en hun grote aanhang vinden de muttäde onrechtvaardig en onnodig. Omstreden zijn onder meer de verhoging van de pensiongehrechtigde eijdet van 62 naar 64 jaar en mutijde van voordenen gemeen moet worden voldaan voor men aanspraak kan maken op een voledlig pension. Veel Fransen werken in the current system al tot hun 67ste omdat ze insufruhten jaren hebben gewerkt om een ​​​​eerder pension te kunnen genijten.

Hou deze site in de gaten voor de latest afleveringen van onze podcast ‘Van Oranje’, een serie about the remarkable Oranjes uit de rijke geschiedenis van onze koninklijke familie. Beluister deze via onze site, or abonneer je via Spotify or iTunes om geen aflevering te missen.Watch here al onze video’s about het Koninklijk Huis:

Source link

Previous articleVan der Burg is optimistic over steun voor nagenoeg ongewijzigde spreidingswet
Next articleOM vergegt spoedig nieuwe aanhouding in moordzaak Peter R. De Vries