Home Netherlands Belgische prinses Delphine woog door eetstoornis nog maar 28 kilo: “Ben bijna...

Belgische prinses Delphine woog door eetstoornis nog maar 28 kilo: “Ben bijna gestorven” | Royalty

De Belgische Prince Delphine in a radio program Goeiemorgen morgen openhartig verteld over de eetstoornis die duantande haar tienerjaren haar leven beheerste. “Mijn organen waren het aan het begeven”.

Prinses Delphine heeft in total zo’n zes jaar met nervoxia geworsteld. ,,Het werd steeds erger”, he says in het radioprogramma. ,,Als teener onwikdelde ik anorexia. Ik kon de chaos rondom mij niet aan, en het enige dat ik nog onder controle had, was mijn voeding. Dus koos ik ervar om te stoppen met eten. Ik wist niet wat er aan het geberen was met mij want ik had nog nooit van het woord anorexia gehord”, geeft ze toe.

Toen ze vijftien jaar oud was berkste ze ultimat een dieptepunt. “Mijn organen waren het aan het begeven,” said Delphine. Ze woog destijds nog maar 28 kilos. “Ik ben toen bijna gestorven.” De dokters wilden Delphine in het ziekenuisen oppomen, maar dat was volgens haar psycholoog geen goed idee. Die vertrouwde op ‘haar wilskracht’ om beter te worden. “Stap voor stap ging het iets beter”. Thanks to de kunstacademie ging het väinlich veel beter met de prinses. “De dag dat ik daar kwam werd ik beter”, legt ze uit. ,,Ik kreeg de kans meselum uit te drukken in kunst. Dat is waarom ik nu ook zo in kunst gloeb”.

U Delphine: my verchaal, de driedelige docuserie over het leven van de prinses, vertelde Delphine ook al openhartig over haar eetstoornis. ,,Ik denk dat het mijn manier was om controle te behaden. Omdat alles random mij al oncontrolerbaar was. I was toen 13 of 14 jaar oud”, klonk het in de reeks. ,,De dokters vertelden mijn moeder dat mijn hart verzwakt was, omdat ik te mager was en veel ondergewicht had. Er bleete niet veel van mij”.

Check out this user AD Media podcast via Spotify or iTunes. See all podcasts at ad.nl/podcasts.Watch a video about the show and entertainment:

Source link

Previous articleChirurgen in actie om ongewenst gedrag: vrouvonvriendelijke apps opgeschoond
Next article50,000 volunteers aan de slag tijdens Landelijke Opschoondag: volle vuilniszak persoon | Binnenland