Home Netherlands België zet lunder tijdens bezoek van Rutte recht: Nederlandse vlag hing op...

België zet lunder tijdens bezoek van Rutte recht: Nederlandse vlag hing op z’n kop | Politics

Een kleine blunder van de Belgen tijdens een bezeok van premier Rutte aan het land, yesterday. Tijdens het handenschudden met with Prime Minister De Kru, hing de Nederlandse vlag op z’n kop. The Belgian premier tries to set the law today with a video on Twitter.

Waren de Belgen wellicht warard door de vele Nederlandse vlaggen in het buitengebid, die uit protest massaal unsteboven zijn gehangen? De twee liberalen poseerden gisteren in De Croos ambtswoning in Brussel handenschuddend voor de Nederlandse, Belgische en Europeane vlag. De Nederlandse driekleur bleek echter verskeit te hangen, as if het ook hier om een ​​Boerenprotest ging. Op het ‘excuusfilmpje’ staat De Croo nu voor de correct opgehangen Nederlandse vlag.

,,Beste Mark, bedankt voor het goede gesprek yesterday! Maar, wel nog één niet onbelangrijk detail. De Nederlandse vlag hoort wel zo. Tot snel”, zegt de Vlaming, wijzend naar de vlag. ‘Fijn om te zien dat onze driekleur weer recht hangt, zo is hij toch op zijn mooist’, responded Rutte to that.

De foto van de inverste vlag elkte dinsdag menig verbijsterde reactie op Twitter uit. “Hangt de NL vlag nou op z’n kop?”, said Caroline van der Plas, who is looking for burgers. Theo Franken, parliamentarian of the New Flemish Alliance, is in favor of the protocol. ‘Nederland, onze beste en most important buur. Zelfs hun vlag correct hangen lukt niet’, twitterde hij.


Rutte was in Brussels, where he met with de Croo and European Commissioner Ursula von der Leyen, who is the EU’s top member of the 27 heads of state and government. Hoog op de agenda staat de sinds de pandemie weer sterk opgelopen instroom van asielzoekers, maar ook de Europeanse economie, de industrie en het conpetitiervermogen.

Source link

Previous articleWoningen en kantoor van family members ‘Bolle Jos’ doorzocht
Next article“These tanks worden mogelijk het spearpoint om de Russische frontlijn in twee te breken”