Home Uncategorized Beethoven wist hoe je een stuk moet beginnen

Beethoven wist hoe je een stuk moet beginnen

Beethoven wist hoe je een stuk moet beginnen

Drie dagen voor het concerto werd de jonge Nederlandse conductor Rolf Verbeek door philharmonie zuidnederland gebeld of hij de plek in kon nemen van de ziek geworden Gábor Káli. Op het program stond werk van Ligeti, Wilms en Beethoven, maar een beetje waaghaals draait daar zijn hand niet voor om. Verbeek stand donderdagavond, met de bovenste knoopjes van zijn overhemd nonchaalant opengelaten, onverschrokken voor he orkest en veerde schijnbaar achteloos mee op de jagende puls van het Snelle Deel van Ligeti Concert Romanesque. The music volgen hem alsof ze nooit anders hadden gedaan, de concertmeester imponeerde de zaal met haar virtuoze solo’s.

Pianist Ronald Brovtig holds a solo work Tweede Piano Concerto van de Duitse-Dutch composer Johann Wilhelm Wilms (1772-1847), backend van ons uroegere volkslid Wien Neêrlandsch bled. Brautigam hieft zich opgeworpen als pleitbezorger van Wilms’ werk en noemt he fartepiyanny koncert u het programmaboekje ‘een pareltje’. Zo zat het Tilburgse publiek klaar om het miskende genie alsnog in de armen te sluiten, ware het niet dat Wilms concert begint met misschien wel de meest ongeïnspireerde opensmaten ooit geschreven. A sloom, broken majeurakkoord chord dat niets aan de verbeelding overlaat. Maar het stuk won in de loop van de avond aan charme, en Ronald Brautigam haalde alles uit de caste om zijn partij van pit en sprankeling te voorzien.

Unable to use

No, Dan Beethoven. Die wist wel hoe je een stuk moet beginnen. Al vanaf de eerste noten van de Egmont Overture voel je dat het noodlot onafwendbaar is. It is a well-known repertoire, but it is also a part of a mind-boggling work over the Dutch count of Egmont, in the text of Goethe.

To create a new script for the music of Cora Burggraaf, you will be created by an actress and musician. The playful selfie of the (fictitious) role of Egmont: Clara. Burggraaf toonde zich een zeer charismatische verteller en nam het publiek moeiteloos mee in passie en pijn Klary. Extra probe dat haar zang deze avond niet hetzelfde niveau haalde als haar spel.



Source link

Previous articleObelis en de oplossing op dansfestival Schrit_tmacher
Next articleis er een manier om er vanaf te komen)?