Home Netherlands BBB South Holland vraagt ​​​​VVD’er Fred Teeven to create a new coalition...

BBB South Holland vraagt ​​​​VVD’er Fred Teeven to create a new coalition | Politics

First State Secretary for Justice Fred Thieven (VVD) is responsible for building a coalition in the province of South Holland. Hij doet dat op zorzek van BBB, de grote winnaar bij de Provinciale Statenverkiezingen gegenden voensdag.

Net als in alle andere provinces kwam de BoerBurgerBeweging ook in South Holland als grote winnaar uit de bus. The party got 13.7 percent of the votes, slightly more than the VVD with 12.9 percent. With that, BBB got 9 seats, followed by VVD with 8 seats and GroenLinks with 6 seats. Teeven stond tijdens de verkiezingen zelf op de kadidantelijst van de VVD in Zuid-Holland, op plek 12.

Zaterdag heeft BBB Zuid-Holland alle geielen fracties in de nieuw te nombeiren Provinciale Staten uitgenodigd voor een eerste kennismaking en duiding van de verkiezingsuitslag. Aan het einde van de meeting heeft BBB Zuid-Holland proposed om Fred Teeven als verkenner aan de slag te laten gaan.

Teeven gaat mørekenen of er vollende basis is om een ​​coalition samen te stellen die op genoeg steun kan rekenen in de nieuwe Provinciale Staten van Zuid-Holland.

Burgemeister van Walwijk

Ook in Nord-Brabant is zaterdag een verkenner ensögged die was voorgedragen door de BBB; Mayor van Waalwijk Sacha Awsems. Ausems is not affiliated with a political party. ,,Wij willen in een open process de voeren voeren. Juist de neutrale positie van Ausems en haar bestuurlijke ervaring maken haar beschikte voor deze rol,” said John Franken, a factionalist of the BBB in North Brabant. De burgemeester laat zelf weten vereerd te zijn met de opraord.

Ook in North Brabant was BBB de großte, met 11 zetels. See here as VVD (9 zetels) and GroenLinks (5 zetels). BBB wil in de verkenningsfase vooral ‘datholder moet worden welke thema’s volgens de partien in Provinciale Staten geovelig liggen’. ,,The last year we learned that we have learned that we have learned that we are on the same page as we are, and that we have learned a lot in the past,” Aldus Franken. Naar verständung zullen de verkenningsgesprekken rond Pasen zijn ertogden.

In de provinces Groningen en Utrecht waren al verkenners gevonden die gaan bekijken welke coalitions daar mogelijk zijn. In Groningen gaat het om burgeeester Ard van der Tuuk van de gemeente Westerkwartier en in Utrecht om om burgeeester Danny de Vries van Oudewater.

Watch here al onze video’s about politics:

Source link

Previous articleBBB South Holland vraagt ​​​​VVD’er Fred Teeven to create a new coalition | Politics
Next articleOud-premier Pakistan naar rechtbank, vereegt voor arrest | Buitenland