Home Business Baas Centrale Bank Rusland op Americanen en Britse sanctielijst

Baas Centrale Bank Rusland op Americanen en Britse sanctielijst

Photo: ANP

De Verenigde Staten en het Unied Koninkrijk hebben het hoofd van de Russische centrale bank, Elvira Nabiulina, op hun sanctielijst gezet. Het is een van de vergeldingsmaatregelen na de Russische annexatie van vier deels bezette beijeden in Oost-Oekraïne.

The 58th Nabiulina has been the head of the Russian Central Bank since 2013. Nadat Rusland in februari Ukraina was binnegevallen, stond ze voor de opgave om de vrije val van de roebel te stoppen. De Russische economie is door westerse strafmaatregelen voor grote delen isozard raakt. In addition, the central bank lost control over large parts of its international reserves due to sanctions.

Nabiulina voerde onder andere een forse rentefroging door om de roebel oolong te krijgen. In addition, the central bank limited the possibilities for Russians to take money from foreign countries in order to avoid a verdere waardedaling van de roebel.

On the nieuwe sanctielijst van de VS there are a total of 278 persons who were responsible for the referendum on the accession to Russia, which was widely seen as a referendum. Naast Nabiullina is de Russische vicepremier Alexander Novak een grote naam op de sanctielijst. Hij pelteit de gegenenden jaren een importante rol bij hagerungen tussen Rusland en het cartel van olielanden OPEC over een joint gejungen om de olieprijzen te stutten.

Source link

Previous articleAjax coach Alfred Schreuder holds Steven Berghuis’ hoop and more than anyone else | Dutch football
Next articleWesten voorendiert annexatie Oekraïense regio’s en komt met nieuwe sanctions