Home Netherlands Astronomical beginner biina summers: road, zone and mogeliik 20 degrees | ...

Astronomical beginner biina summers: road, zone and mogeliik 20 degrees | Binnenland

De zogerende astronomische herfst start vrijdag en begint met aamenden zonnig weer. Hier en daar zal de thermometer zelfs de twintig graden aantikken. Vandaag vallen er op sommige plaatsen nog wat buien, maar vanaf morgen is het even droog.

“Het wordt morgen al wat zonniger met temperaturen van rond de 17 à 18 graden”, says Wouter van Bernebeek van Weerplaza. ,,Donderdag en vrijdag zal het in het zuiden maybe twintig graden worden.”

Wie in de zon wil genijen van een terrasje, kan dat het beste op dondergad of vrijdag doen, because in het weekend neemt de bewolking weer toe. ,,In het westen van het land vallen dan een paar buien en de temperature zakt naar 15 tot 18 graden.” Volgens de meteoroloog zijn dat normale temperaturen voor deze tijd van het jaar.

Eerste helft oktober niet warm

Het is voor nu wel even obrij met de echte warmte. ,,Ik weet niet of we kunnen spreken van een nazomer”, says Van Bernebeek. ,,Vorig jaar oktober hadden we soms temperature van dik in de twintig graden, dat zit er in de eerste helft van deze oktober niet in.”

The astronomical autumn begins when the sun is precisely above the even surface. Because of this, duren dag en nacht overal op aarde even lang. De meteorologische herfst is al drie weken onderweg, die begint altijd op September 1.

Watch onze nieuwsvideo’s in the playlist below:

Source link

Previous articleRuim anderhalf miljoen kijkers for uitvaart Queen Elizabeth
Next articleAanvoeder vol lof over Erik ten Hag: ‘Hij heeft de discipline aangehaald en daar ontbrak het aan bij United’ | Buitenland football