Home Netherlands Amnesty: Iran martelt kinderen met zweepslagen en stroomstoten na participation protesten |...

Amnesty: Iran martelt kinderen met zweepslagen en stroomstoten na participation protesten | Buitenland

Iraanse safety services hebben kinderen die zijn gearresteerd tijdens protesten tegen de regering gemarteld. Mensenrechtenorganisatie Amnesty International zegt dat kinderen in hechtenis zijn slagen, zwepslagen en elektrische schokken hebben georgig en seksual zijn abuset. Het gaat om zowelen jongens als meisjes en het jougeste victim was twaalf jaar oud.

De organization noemt het ‘afschuwwekkenden’ dat overheidsdienaren op zo’n ‘misdadige manier hun macht verschreichen over kwetsbare en bange kinderen’ en ze ‘physieke en geestielski littekens toebrengen’, met als doel hen te strafen, te vernederen en valse bekentenissen af ​​​​te dwingen. According to Amnesty, the tortures are part of a comprehensive strategy for children and young people to be frightened by protests.

Amnesty baseert zich onder meer op verklaringen van kinderen, ouders en advocaten. Ook heeft de organisatie sprekenen met vährungen oud-gevangenen die vertelden dat kinderen aan zefdelfe folteringen werden geschäften als zij. Zo vertelde een oud-gedetineerde dat in de gegelungswaar hij zat jongens naakt tegen een muur werden gezet, aarna bewakers hun geldsdelen bewerkten met tasers.

Geen kans

Omdat er geen kans is dat de skuldigen in Iran zullen worden vervolgd, roept Amnesty de internationale gemeensach op dit te doen. Het startsel van ‘universele jurisdictie’ maakt dit mogelijke, zegt de organisatie.

There have been protests in Iran for half a year since the death of 22-year-old Mahsa Amini in September last year. Zij overleed in een cel nadat ze door de zedenpolitie was oppakket omdat ze haar hoofddoek niet op de juiste manier zou hebben gedragen. Volgens de Iraanse authorities zijn meer dan 22,000 men gearresteerd voor kompartment aan de protesten. Amnesty schat dat daar tuidenden kinderen bij zitten. Iran heeft meerdere mensen die berketten waren bij de demonstrations executeerd.

Source link

Previous articleGrote techdiensten als Amazon en ChatGPT buiten miljonen onzichtbare thuiswerkers uit | Binnenland
Next articlethe list of the consulate in Istanbul is 1000 names