Home Business ACM: niet iederene is zich beswitt van hoger mobieldatagebruik

ACM: niet iederene is zich beswitt van hoger mobieldatagebruik

Photo: ANP

Veel Nederlanders likken zich er niet altijd van beswitt dat ze meer mobiel internetten. Maar als dat gesfertt kan de rekenning van hun mobilele abonnement wel openens hoger uitvallen, waarschuwt de Autoriteit Consumenten & Markt (ACM) in een update over de telecommarkt in het eerste quarter.

Bezien over de periode van een jaar heeft een quart van de consumerten een rekening ontvangen die hoger is dan het regulare maandbedrag voor het abonnement van hun mobilele telefoon. Voor 10 procent van hen was de rekening zelfs onverwacht hoog, meldt de toezichthouder.

With this, pakken de cijfers wel iets minder schokkend uit dan in eerete jaren, toen er relatif nog meer mensen waren die meer kwigt waren dan hun regulare maandbedrag. Maar de rekenenen boven het gebruelijke bedrag zijn volgens de laatste gegevens wel hoger dan before.

Het aantal used belminuten en sms’jes schommelt schommelt al een hele tijd rond semtde niveau, maar het mobilele dataverbuikung bilbeit volgens de marktwaakhond alsmaar stijgen. In the first quarter, it went from 5 percent to 350 million gigabytes. The number of mobile subscriptions also increased, from 486,000 to 23.9 million. Average telden consumerten voor zo’n contract 16.80 euro per maand neer.

De ACM wijst erop dat anbieders zelf mogen cheriens wat ze doen als een klant door zijn bundel heen gaat. This is given in the general terms and conditions. Een anbieder kan bibliothek extra geld vragen voor het internetten. De kosten kunnen dan snel oplopen. Andere anbieders vragen geen extra geld, maar verlagen de internetsnelheid voor de rest van de maand.

Source link

Previous articleMinisterie SZW spreekt over ander aantal kinderen naar opvang dan CBS
Next articleWriter Felix Thiessen since ’88, who left the review | entertainment