Home Netherlands ACM: Helft Nederlanders heeft variable energy contract

ACM: Helft Nederlanders heeft variable energy contract

The Hague

The health of men in the Netherlands is a variable energy contract. Dit betekent dat hun energieleverancier the tariff voor gas en elektriciteit twee keer per jaar, of vaker als dat vanwege marktomstandigheden nodig is, kan aanpassen. ‘Deze consumenten merken een verhoging van de energieprijzen dus snel in hun portemonnee’, zo meldt de ACM woensdag op base van de Energiemonitor 2022 van de Autoriteit Consument & Markt (ACM)

Great energy contract

‘The other half of the consumer has a contract worth 1 year of long range. Zij moeten waarschijnlijk een hoger tariff gaan betalen als hun vante contract afloopt ‘, aldus de ACM. De Energiemonitor provides information on ACM’s energy levies and results of consumer data on ACM issues in April.

Contract for the dolling variable

All in 2021 there was a total consumption of a variable contract (44% in 2021). De toename van het aantal consumenten met een variabel contract dit jaar komt vooral omdat energieleveranciers nauwelijks nog kontracten met vante tarieven aanbieden. Vanwege de sterk fluctuating prices on the energy market is for leveranciers duurder en daardoor lastiger om hun inkoopprijzen voor langere tijd vast te leggen.

“McKellyker exaggerates”

Uit gesprekken met panels van consumenten blijkt dat een meerderheid van de consumenten als dat kan wel weer een contract met een velizny prijs af wil sluiten. Maar er zijn ook consumenten die vanwege de onrust op de energiemarkt voorkeur hebben voor een variabel contract. Zij vinden het een voordeel dat ze als ze dat willen makkelijk over kunnen stappen en wijzen er op dat ze niet lang vast zitten aan een hoger tariff als energieprijzen dalen.

Enormous prices

Consumeten moeten fors meer betalen voor de levering van gas en elektriciteit als zij eie nieuw contract absluiten. Follow the analysis of the Central Bureau of Statistics (CBS) and chose the tariff for 393% of gas. the tariff for electricity (kWh) reached 364%.

Ervaringen consumption

De Energiemonitor 2022 laat zien dat consumenten deze prijsstijging ook zo ervaren: heat aantal consumenten dat de prijzen dlya gazu i elektrychnastsi als hoog of zeer hoog ervaart is sterk gestegen (vand 52% na 2022% u 2022 g.). The ACM is designed to be specific to the needs of consumers who are able to use warmth. Hieruit blijkt dat 80% van de warmtegebruikers ervaart dat de prijzen hoog tot zeer hoog zijn.

Source link

Previous articleTenniswereld ‘in shock’ an anhuding trainer in zedenzaak: ‘Er is een beschuldiging, nog geen bevestiging’ | Sports
Next articleПадкаст New: How come is the door?