Home Sports Aanvallers kansrijk in veertiende etappe met lastig slot in Mende

Aanvallers kansrijk in veertiende etappe met lastig slot in Mende

Photo: ANP

In the fourteenth stage of the Tour de France, the attackers will again be kansen op de ritzege zien. The hilly ride from Saint-Étienne over 192.5 km has a lastige finale just outside Mende, which is suitable for specialists for short, steep climbs.

Official start at 12.30. Before the renners de 3 kilometer long slotklim op de Côte de la Croix Neuve moeten bedwingen, zijn er eerst tal van korte beklimmingen waaran er vier van de derde categorie zijn. De klim bij Mende also wel bekend als de Montée Laurent Jalabert, is zelfs van de tweede categorie. De Franceman Jalabert won here in 1995, the Tour de Tour er for the first arrival.

Voor de echte sprinters zal de etappe zeker te lastig zijn. The finish is rather suitable for climbers with a good eindschot, like Spaniards Joaquim Rodríguez and Omar Fraile who won.

De Deen Jonas Vingegaard van Jumbo-Visma rijdt nog altijd in het geel, zijn ploeggenoot Wout van Aert in de groene puntentrui. De bergtrui is Simon Geschke’s horse in Handen van de Duitzer. De Sloveen Tadej Pogacar rijdt in het wit als leider van het jongerenklassement.

Source link

Previous articleMusk will talk about Twitter-name uitstellen
Next articleGrote vakantiedrukte expected on roads in Europe