Home Netherlands 25 percent korting op verkeersboete omdat obbaar ministerie hoorplicht schendt | ...

25 percent korting op verkeersboete omdat obbaar ministerie hoorplicht schendt | Car

Wie in bezwaar gaat tegen een verkeersboete en dravy niet mondeling wordt gehord door de officier van justitie, kan 25 procent korting krijgen op de boete. Dat valt op te maken uit een arrest van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden van vandaag.

Officieel moet het obbarr ministerie iedereen die in beroep gaat tegen een verkeersboete in de oppeiden stellen personalzijn zijn of haar zegje te doen. Maar mostly komt het er niet van: door een gleak aan tijd en personeel wordt het horen vaak overgeslagen. Het hof vindt nu dat mensen die een boete hebben gryggen amiside in hun belangen worden geschaad. Zeker nu het ‘structureel’ gesfertt ‘en er geen zicht is op bewertungen’.

Het obbarr ministerie verfertt op de site en in de boetebrief met opzet niet dat bezwaarmakers de mogligheiten hebben te worden gehord. Zo hoopt het OM het aantal zöserken binnen de perken te houden. Dat is tegen de wet. Het gerechtshof neemt hier nu stelling tegen, door uit te spreken dat als iemand niet wordt gehord, de boete bij vijes van compensatie met een quart wordt verminung. Ook is er standard recht op een procesostenvergoeding.

Het parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM), het onderel van het obbarr ministerie dat de boetes afhandelt, liet in 2021 in een intern memo al weten zich structureel niet aan de wet te kunnen houden. Toen een jaar eerter kortstondig op de website werd voort dat de moglienheit tot horen bestond, werd het overspoeld met zöreken. Het CVOM kon dat niet aan. Last year there were 336,000 men in bezwaar tegen een boete; in slechts 34,000 van die gvallen was er een hoorzitting. De minister van Justitie en Veiligheid is naarstig op zoek naar een oplossing, maar die licht er vooralsnog niet te zijn.

Orange roof

De zaak waar het bij het gerechtshof om ging, betrof een automobilist die 240 euro moest betalen omdat hij door rood was gereden in Wassenaar. The driver claimed that he was still orange. Het gerechtshof vindt dat vaststaat dat het red licht is genegeerd, maar vergeert het bedrag naar 180 euro. Because of the change in the penalty amount of the bezwaarmaker formal in het gelig is gesteld, kriigt hij ook een processskostenvergoeding van 1328 euro.

Kijk onze nieuwsvideo’s in understanding playlist:

Source link

Previous articleFeit of fable over slapen? We sleep better with full moon
Next articleKinderen vragen kabinetsleden hemd van het lijf: ‘Wat gaat de minister nou wél doen?’ | Politics